BINE  ATI VENIT LA CROSSWINDS

Această pagină de apologetică este pusă la dispoziţie de Crosswinds Foundation for Faith and Culture tuturor creştinilor interesaţi să-şi întărească credinţa în Dumnezeu şi a celor care doresc să transmită altora credinţa creştină.

Diversele idei şi doctrine prezente în societate astăzi, vor fi evaluate prin învăţătura Sfintei Scripturi, Biblia. Termenul de apologetică vine de la cuvântul din limba greacă, apologia, care înseamnă o apărare verbală, un răspuns sau o replică.

Apologetica creştină implică o demonstrare pozitivă a adevărului şi o apărare a credinţei creştine folosind raţiunea (logica) şi dovezile, oferind răspunsuri la întrebările care împiedică pe oameni să  ia în considerare veridicitatea Evangheliei.

Creştinismul este bazat pe credinţă, dar există şi motive raţionale pentru care noi credem în Christos. Credinţa nu trebuie confundată cu raţiunea, dar nici separată de aceasta. Dovezile apologetice atrag pe oameni în a lua în considerare premizele de adevăr din  creştinism.

Scopul apologeticii este deci de a îndepărta barierele intelectuale, astfel încât o persoană să poată lua în conisderare afirmaţiile Domnului Isus Christos şi ale Evangheliei. Dar apologetica este utilă şi credincioşilor, deoarece încurajează şi întăreşte credinţa lor şi le dă curaj şi încredere în evanghelzare.

Sfânta Scriptură, Biblia, ne îndeamnă să folosim argumentele şi dovezile în apărarea credinţei creştine:

Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.? Fiţi totdeauna gata sã răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă.    (1 Petru 3:15)

Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară?Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca sã ştiţi cum trebuie să rãspundeţi fiecăruia            (Coloseni 2:8; 4:5-6)

Opiniile exprimate pe această pagină de internet aparţin autorilor articolelor şi nu reprezintă în mod neceasar punctul de vedere al administratorilor pagnii.

 

DESPRE NOI


ARTICOLE


CONTACTATI-NE


LEGATURI


HOME


CROSSWINDS

FOUNDATION 

(ENGLISH WEBSITE)